MANUEL BOIX

 

 

Multimèdia, notícies i recull de premsa

[Multimèdia]
[Notícies d'actualitat]
[Recull de premsa]

Multimedia

[28/07/2010]
Reportero de la Historia

Capitol de "Reportero de la Historia" dedicat a la figura de Joanot Martorell i el Tirant lo Blanc. Inclou els gravats del Tirant lo Blanc i una entrevista a Manuel Boix (min 21:47)

[Febrer 2007]
Proces d'elaboracio del Retrat de Basset

 

Notícies d'actualitat

[10/04/2014]
Manuel Boix. La Nau, el viatge del temps

Sala Acadèmia – Centre Cultural La Nau de la Universitat de València
Del 10 d’abril al 22 de juny de 2014
De dimarts a dissabte: De 10:00 a 14:00 i de 16:00 a 20:00h
Diumenges i festius: De 10:00 a 14:00h

L’obra plàstica de Manuel Boix —entre altres mèrits, Premi Nacional d'Arts Plàstiques— és una successió ininterrompuda de treballs molt personals i en evolució constant des de 1966, en què finalitza la seua formació a l’Escola de Belles Arts de Sant Carles de València, fins ara mateix. Estudiosos, crítics i amics ens podem entestar a classificar en sèries el seu esplèndid viatge pictòric, escultòric, il·lustratiu, calcogràfic i cartellístic per tal d’explicar amb més facilitat gairebé cinquanta anys de creació singular i particular, tot i saber que les sèries de Boix mai no suposen ni un trencament ni un desdir-se respecte del seu treball precedent sinó, més aviat, «una punteta més» («otra vuelta de tuerca» en diríem en castellà; «passer à la vitesse supérieure» en diríem en francès) que fa veure el rigor amb què es qüestiona totes i cadascuna de les obres i el debat intern dels seus plantejaments ètic i estètic.

L’exposició Manuel Boix. La Nau, el viatge del temps presenta justament els qüestionaments i el fascinant trajecte que l’han portat des de la seua anterior sèrie, El Rostre, fonamentalment pictòrica, on el protagonisme el té el gest, la mirada i els impactants primers plans de cares conformades a base de traços gruixuts i obscurs, fins el naixement d’una altra col·lecció, La Nau, de pintura i escultura, on el color negre pren encara més protagonisme mitjançant la tècnica de la grisalla i on l’artista manifesta a cor obert la seua estima per la història, la literatura, la filosofia, la mitologia, el coneixement, l’arqueologia, la cartografia, la glíptica... i els records, sense defugir el temps que li ha tocat viure.

La Universitat de València, a més de l’excelsa tasca docent i investigadora que li és innata i a més de servir-nos d’exemple d’espai de llibertat i de creixement, atresora un immens patrimoni cultural i científic amb el què Boix reflexiona, sense concessions a l’arbitrari, bé per tal de buscar un leit motiv concret, bé per tal de trobar allò que fonamente la seua creació, bé per tal de comprovar el rigor amb què estan treballats des de manuscrits medievals fins a material mèdic, o bé per tal d’oferir estes joies històriques de la Universitat en diàleg amb la seua obra contemporània.

Per altra banda, la presència en el claustre del Centre Cultural La Nau de les cinc escultures Els Borja, de Boix, pretenen recordar-nos la figura del Papa Alexandre VI com a propiciador de la fundació de la Universitat de València-Estudi General, ara fa més de cinc cents anys, alhora que ens inciten a entrar en la restaurada Sala Acadèmia a veure i gaudir d’aquest singular viatge metafòric i plàstic que —en realitat— remet i comença molt abans del Borja però, això sí, des de les mateixes terres que els veieren nàixer i en les mateixes aigües, les de la Mediterrània, per les que Boix va solcant el temps.

Abel Guarinos. Comissari de l’exposició

[08/12/2013]
Albena Teatre comença la celebració dels seus 20 anys amb l’estrena de Ficció

Per tal d’encetar la celebració dels 20 primers anys de vida d’Albena Teatre, els dos caps d’aquesta mítica companyia valenciana, Carles Alberola i Toni Benavent, li van encarregar a Manuel Boix el disseny del cartell del seu nou espectacle: Ficció.
L’espectacle es va estrenar al Teatre Flumen de València i —pels resultats artístics— tot fa preveure que es podrà veure a moltíssimes ciutats del Circuit CulturArts, de La Red Española de Teatros Públicos, així com a festivals i teatres privats de les grans ciutats. Ja s’ha vist a ciutats com l’Alcúdia i Dénia i —pel que fa a ciutats valencianes— pròximament estarà a Alboraia, Benifaió, Picassent, Sueca, Sagunt, Quart de Poblet, Xirivella, Benicàssim,... i un llarg etcètera.
Boix ha dissenyat el cartell donant-li tot el protagonisme a Carles Alberola, l’actor, director i també coautor —junt amb Pasqual Alapont— del text.

[27/03/2013]
La Jove Companyia d’Entrenament Actoral es presenta amb el «Tartuf» de Molière i un cartell pintat ad hoc per Manuel Boix

La Jove Companyia d’Entrenament Actoral/Teatre de l’Abast (JCEA) és un projecte escènic singular, professional i de mecenatge que pretén donar continuïtat i projecció al treball de joves actors professionals recentment llicenciats en Art Dramàtic (fonamentalment en l’Escola Superior d’Art Dramàtic de València). La JCEA centra la seua activitat en l'entrenament actoral, assolint el concepte de teatre físic i multidisciplinari en classes pedagògiques, en treballs d'investigació i en la producció d'espectacles que formen un repertori permanent. El Tartuf, de Molière, dirigit per Ramon Moreno en clau de commedia dell’Arte, és la seua primera obra de repertori i amb la qual ara es presenten a la societat. La JCEA ha volgut que —justament— el seu primer espectacle compte amb un cartell de Manuel Boix, que l’ha dibuixat ad hoc per a la companyia.

No és la primera vegada que l’artista plàstic Manuel Boix i el professor i director Ramon Moreno coincideixen en un mateix projecte: podríem recordar La mandràgora, de Machiavelli, produïda l’any 1995 per Teatres de la Generalitat Valenciana (on Boix féu el cartell i també va dissenyar l’escenografia de l’espectacle, que obtingué el Premi a la Millor Escenografia dels Premis de les Arts Escèniques de la Generalitat Valenciana), el cartell de Vodevil, text d’Enric Benavent produït l’any 2000 per la companyia Posidònia Teatre, i, entre d’altres, la portada del llibre commemoratiu dels 10 anys de l’Escola Municipal de Teatre de Silla.

La posada en escena de Tartuf, de Molière, s’emmarca dintre d’una trilogia ambiciosa i interessant de la JCEA de representar grans clàssics de l’escena europea en valencià, i tindrà continuïtat l’any vinent amb l’escenificació de L’ànima bona de Sezuan, de Bertolt Brecht, i —segurament— Ubú Rei, d’Alfred Jarry.

Aquest Tartuf s’ha presentat recentment a la Universitat de València i a la Universitat Politècnica de València i del 4 al 7 d’abril estarà al Teatre Micalet de València per a encetar, tot seguit, una ampla gira per diverses ciutats valencianes: Alboraia, Silla, Carcaixent, Sueca, Sollana, L’Alcúdia, Alcoi,...

[12/06/2012]
Artistes plàstics contemporanis valencians i catalans de la col·lecció Bassat a la Nau Gaudí de Mataró

Nau Gaudí / Consorci Museu d’Art Contemporani de Mataró
Carrer de la Cooperativa, 47. 08302 Mataró.
Comissària de l’exposició: Núria Poch
Horari: Fins el 19 de maig de 2013. De dimarts a dissabte, de 18:00 a 21:00h.
Diumenges i festius, d’11:00 a 14:00h. (Tancat els dilluns i els dies 1 i 6 de gener, divendres Sant, 1 de maig, 24 de juny, 27 de juliol, 15 d'agost, 11 de setembre, 25 i 26 de desembre)
Visita guiada cada primer diumenge de mes a les 12:00h.
Activitat familiar cada tercer diumenge de mes a les 11:30h.
Informació, reserves i visites guiades: 93 741 29 30 (de dilluns a divendres de 9:00 a 14:00h)

L'art figuratiu s'apodera de la tercera mostra del Fons Bassat a la Nau Gaudí. Es tracta de la segona exposició que el Consorci Museu d’Art Contemporani de Mataró —constituït per la Fundació Privada Carmen i Lluís Bassat i l’Ajuntament de Mataró— dedica a la dècada dels anys setanta del segle XX, i presenta una 50ena d’obres de set artistes nascuts als anys 40. Els pintors protagonistes són els catalans Francesc Artigau, Gerard Sala, Xavier Serra de Rivera, Miquel Vilà i els valencians Manuel Boix, Rafael Armengol i Artur Heras. Tots ells tenen en comú el seu pas per la Galeria Adrià, de la que també hi formava part el col·leccionista Lluís Bassat. Segons les paraules del propi Bassat, aquesta és la selecció que més agradarà als visitants perquè és el reflex d’una època. Entre les obres exposades de Manuel Boix estan els llenços Llavis, Paisatge humà i Full de bloc, pintats tots tres el 1973.

La mostra “Art contemporani de Catalunya 1970-1979 (segona part)” es podrà veure al Museu Bassat de Mataró fins el 19 de maig de 2013. Tal i com detalla Bassat, és un tipus de pintura que arriba més fàcilment a tothom i que pertany a una època en la que els artistes van rebutjar l'abstracció i van apostar per la vessant més figurativa de la pintura: «Aquestos artistes van demostrar que l’art figuratiu també pot ser modern. I el temps els ha donat la raó».

[17/03/2012]
Torna —i actualitzada— l’exposició «Manuel Boix. Obra gràfica i impresa», del 23 de març al 23 de juny, ara a l’Alcúdia, en commemoració del 25é aniversari de la Casa de la Cultura

Dates: Del 23 de març al 23 de juny de 2012
Inauguració: Divendres 23 de març a les 19:30h
Horari: De dilluns a divendres, de 16:00h a 21:30h. Dissabtes de 19:00h a 21:30h.
Col·lectius i grups escolars: qualsevol dia i hora prèvia cita al telèfon 96.299.78.43. (de 09:00h a 13:00h) Lloc: Casa de la Cultura. Plaça Tirant lo Blanc, s/n, L’Alcúdia (La Ribera del Xúquer)
Comissari: Abel Guarinos

L’exposició «Manuel Boix. Obra gràfica i impresa» és una ampla síntesi de les més de 2000 obres creades per l’artista plàstic Manuel Boix com a il·lustrador de llibres, gravador i cartellista —al marge de la seua vessant com a pintor i escultor, però perfectament imbricada en el seu treball— des del 1966 en què acaba els seus estudis a l’escola de Belles Arts de València fins l’actualitat.

Aquesta antològica arriba a la Casa de la Cultura de l’Alcúdia avalada per la repercussió de les exposicions homònimes presentades al Centre del Carme–Museu de Belles Arts de València, el 2006; a la Llotja del Peix d’Alacant, el 2007; al Mainzer Rathaus-Foyer de Magúncia (Alemanya), el 2008; al Couvent des Minimes de Perpinyà (França), el 2009; i al MUCBE o Museu de Cultura de Benicarló-Castelló, el 2010. Produïda en el seu dia pel Consorci de Museus de la Comunitat Valenciana, la que ara es pot veure a l’Alcúdia suposa la presentació d’aquestes obres en la ciutat on foren creades, perquè Boix —amb l’excepció dels tres anys que visqué i treballà a Nova York— sempre ha viscut i treballat a l’Alcúdia. A més, en aquesta ocasió també haurem de parlar d’una actualització de l’obra boixiana, ja que en les sales i dependències de la Casa de la Cultura es penjaran per primera vegada les seues últimes creacions per a cartells, portades de CD i llibres com La Festa d’Elx, Joanot Martorell: cavaller valencià i literat universal, Cantovicorum, Aula de Lletres Valencianes i Biografies parcials, així com les més recents serigrafies Rostre que inicia la desfiguració II i Mart, ratlla a ratlla —emmarcades aquestes últimes en El rostre, la impactant sèrie en què treballa actualment i on el protagonisme el tenen el gest, la mirada i els primers plans de cares suggerents fetes a base de traços obscurs.

Addicional a l’interès i vàlua de les obres exposades (més de 300 entre originals i reproduccions), cal ressaltar que ara s’instal·len junt amb una de les creacions plàstiques —escultòrica i pictòrica ensems— més rellevants de Manuel Boix: La cúpula de la Ribera, creada i ubicada al bell mig de la Casa de la Cultura de l’Alcúdia.

Pots baixar-te el catàleg de l'exposició

[24/12/2011]
L'Orfeó Valencià Infantil edita el llibre-CD «Cantovicòrum Iubilo», amb cançons de Josep Lluís Valldecabres i il.lustracions de Manuel Boix

Vint-i-cinc dibuixos a l’aquarel.la originals de Manuel Boix il.lustren l’edició del primer llibre-CD de l’Orfeó Valencià Infantil (OVI), «Cantovicòrum Iubilo», on s’arrepleguen 19 cançons del compositor i director Josep Lluís Valldecabres amb lletra dels poetes Marc Granell, Josep Ballester, Olga Xirinacs i el mateix Valldecabres.
L’Orfeó Valencià Infantil és una singular proposta pedagogicomusical que nasqué el 2004 apadrinada pel prestigiós Orfeó Valencià Navarro Reverter; en l’actualitat compta amb més de cent xiquets i xiquetes i —en la seua curta vida musical— ja han actuat a importants escenaris com el Palau de la Música de València, el Palau de les Arts de València, l’Auditori de Barcelona i el Teatre de Pärnu, a Estònia.

El director de l’OVI i de l’Orfeó Navarro Reverter, Josep Lluís Valldecabres, el coordinador del llibre-CD i productor executiu Ferran Català i l’artista plàstic Manuel Boix ja van treballar junts a l’espectacle La mandràgora (producció del Centre Dramàtic de la Generalitat Valenciana en la que Boix va fer l’escenografia i el cartell), i en la cavalcada i “boato” de la festa de Moros i Cristians d’Alcoi de 1998 (amb idea, vestuaris i escenografies mòbils de l’artista plàstic alcudienc).
El llibre-CD «Cantovicòrum Iubilo» està editat per l’Orfeó Valencià Navarro Reverter amb producció discogràfica d’Ars-Studios (CD-01011-ars).

+ info:
www.orfeovalencia.org
www.ars-studios.com

[12/04/2011]
L'escultura La clau que obri tots els panys de Manuel Boix s'instal·la en la Universitat d'Alacant

La Universitat d'Alacant ha instal·lant en el seu campus universitari l'escultura en bronze, vidre i alumini cromat La clau que obri tots els panys que l'artista plàstic Manuel Boix va realitzar el 2010 atenent l'encàrrec d'Escola Valenciana i en commemoració dels 25 anys de Trobades d'Escoles en Valencià.

Prenent com a títol el vers del poeta Vicent Andrés Estellés, l'obra de Boix, de dimensions considerables (300 x 100 x 100 cm), acull en el seu interior els llibres preparats per l'alumnat de cada escola i institut amb ensenyament en valencià i que foren dipositats pels mateixos escolars en la Festa pel valencià on es va presentar oficialment l'obra, el proppassat 9 d'octubre, en la Fira de Mostres de València. En aquestos llibres els estudiants treballaren –mitjançant textos, dibuixos i fotografies– el valor del valencià relacionat amb altres valors també bàsics com són la sostenibilitat, la pau i la interculturalitat.
L'escultura juga amb el significat de “la clau”, lema de la 25a edició de les Trobades, i remet al primer cartell que tingué aquest esdeveniment, l'any 1985, que també fou del mateix Manuel Boix.

[22/03/2011]
La macroexposició «Camins d'Art – La llum de les imatges» en Alcoi presenta quatre obres de Manuel Boix en l'Església de Santa Maria

Dates: Del 23 de març de 2011 fins gener de 2012
Horari: De 10:00 h. a 14:00 h. i de 16:30 h. a 20:00 h. De dimarts a diumenge (dilluns tancat, excepte festiu i vespra de festiu)
Ciutat: Alcoi
Llocs: Església de Santa Maria, Capella de la Mare de Déu i Antic Asil de les Germanes dels Ancians Desemparats
www.laluzdelasimagenes.es
Comissaris: Miquel Santamaria, José Mª Segura i José Antonio Varela

La novena exposició de la fundació La Llum de les Imatges, «Camins d'Art», pretén difondre les manifestacions artístiques que serveixen de guiatge a les devocions espirituals, íntimament lligades a festivitats religioses o cíviques de caràcter popular; i també a la vida quotidiana mitjançant els sants protectors de les agrupacions gremials de les comarques valencianes.
«Camins d'Art» exhibeix un total de 256 obres d'art datades entre l'any 350 a. de C. i el començament d'aquest segle XXI d'autors com Joan de Joanes, Joan Reixach, Nicolàs Borràs, Joaquín Sorolla, Vicente Castelló Amat, Francisco de Zurbarán, Bertomeu Baró, Llorenç Zaragoza, José Vergara, Mariano Salvador Maella, Ramón Castañer, Antonio Palomino, Jordi Ballester, José Segrelles i —entre d'altres— Manuel Boix, un dels artistes contemporanis més presents en l'exposició i de qui es poden veure quatre obres relacionades amb la figura de sant Jordi i amb les festes de moros i cristians d'Alcoi: tres en bronze i una aquarel·la amb tremp i pa d'or sobre fusta.

[20-01-2011]
Els Martiris de Sant Sebastià (ungla i punxa) en el Kursaal de Donostia.
Manuel Boix participa en l'exposició col·lectiva «San Sebastián. De lo sagrado y lo profano» organitzada per Kubo-Kutxa en Sant Sebastià.

Dates: Del 19 de gener al 27 de març de 2011
Horari: D'11.30 h. a 13.30 h. i de 17.00 h. a 21.00 h.
Lloc: Sala Kubo-Kutxa. Kursaal
Avda. de la Zurriola, nº 1
20002 Donostia-San Sebastián
Telèfon: 943 01 24 00
Comissaris: Javier Balda i Fernando Golvano

Amb l'exposició «San Sebastián. De lo sagrado y lo profano» la Sala Kubo-Kutxa pretén retre el seu particular homenatge a la ciutat de Sant Sebastià / Donostia. El museu obri així la seua programació per a aquest 2011 amb un apropament a la figura del patró de la ciutat mitjançant la mirada actual que ens ofereixen les obres d'artistes contemporanis que, basats en la seua llegenda, han tractat la seua repercusió i el seu actual significat simbòlic.

L'exposició, —comisariada per Javier Balda y Fernando Golvano a partir d'un projecto de Moisés Pérez de Albéniz i del mateix Javier Balda—, presenta obres de Manuel Boix, Joan Brossa, Carmen Calvo, Bavo Defurne, Pierre Gonnord, José Guinovart, Equipo Límite, Marcos López, Marina Núñez, Íñigo Ormazabal, Jorge Oteiza, Jaume Plensa, Joan Priego, David Trullo, Nori Ushijima i Bill Viola, entre d'altres.

[12-12-2010]
Manuel Boix ha dissenyat el cartell oficial de l'Any Joanot Martorell, per encàrrec de la Generalitat Valenciana.

Un dibuix realitzat ad hoc per Manuel Boix aquest mateix 2010, a l'aquarel·la i la tinta xinesa i amb dimensions de 70 x 50 cm., és el cartell oficial de l'Any Joanot Martorell que organitza la Generalitat Valenciana per tal de celebrar el 600 aniversari de l'escriptor i cavaller valencià.

Any Joanot Martorell

[12-12-2010]
L'exposició Joanot Martorell i els literats valencians del segle XV, en la Biblioteca Valenciana, inclou diverses obres de Manuel Boix i molt particularment l'edició del Tirant lo Blanc d'Edicions A la Tercera Branca.

Exposició commemorativa de l'Any Joanot Martorell.
Organitza: Biblioteca Valenciana Nicolau Primitiu. Direcció General del Llibre, Arxius i Biblioteques.
Col·labora: Biblioteca Virtual Miguel de Cervantes.
Comissari: Jaume J. Chiner Gimeno.
Horari: -De dimarts a divendres, de 10 a 14 h. i de 17 a 20 h. -Dissabtes, diumenges i festius, d'11 a 13:30 h. -Dilluns, tancat.
Data: Fins al 19 de gener de 2011.
Lloc: Sala Capitular del monestir de Sant Miquel dels Reis (Av. de la Constitució, 284, 46019 València).

Els tres exemplars que queden del Tirant lo Blanc editat a València fa 550 anys (el que es conserva a la biblioteca històrica de la Universitat de València, el de la British Library de Londres i el de la Hispanic Society de Nova York) i l'edició de bibliofília d'Edicions A la Tercera Branca (amb 48 gravats i 8 dibuixos originals de Manuel Boix) protagonitzen en la Biblioteca Valenciana l'exposició dedicada a l'autor del text, el valencià Joanot Martorell.

Làmina II Volum II

És aquesta una de les activitats centrals de l'Any Joanot Martorell en la que també tenen protagonisme altres escriptors del segle XV com Roís de Corella, Ausiàs March, Jaume Roig, Isabel de Villena o Sant Vicent Ferrer.

A més a més, en l'exposició també pot veure's l'únic foli manuscrit del Tirant anterior a 1490 (trobat per l'investigador Jaume Chiner a començaments dels anys 90 en els antics arxius de la Diputació de València); les quinze pàgines d'una altra edició de 1490 que es conserven a la Biblioteca de Catalunya (fons Marià Aguiló); l'última carta de batalla (propietat de la Biblioteca Nacional) que el cavaller Martorell envià des d'Anglaterra (1438) a Joan de Monpalau; el manuscrit de 1464 que explica com la més famosa novel·la valenciana passà a mans de Martí Joan de Galba (com a aval per un préstec de cent reials sol·licitats per un arruïnat Martorell); i diversos gravats de Manuel Boix junt a alguna de las planxes originals, el burí i d'altres utensilis emprats per l'artista entre els anys 1979 a 1986 en la realització dels 48 gravats que té l'al·ludida obra de bibliofília.

Uns panells que reprodueixen multitud d'aquarel·les de Manuel Boix sobre la trama del Tirant lo Blanc completen el projecte, ubicats aquestos en el claustre de l'edifici.

[04-11-2010]
Les cinc escultures en guix Els Borja, valencians universals, de Manuel Boix, en l'exposició «Sant Francesc de Borja, Gran d'Espanya. Art i espiritualitat en la cultura hispana dels segles XVI i XVII», junt amb obres de Goya, Joan de Joanes, Murillo, Zurbarán, Ribera, Salzillo i —entre d'altres— El Greco.

Del 4 de novembre de 2010 fins el 9 de gener de 2011. Casa de la Cultura Marqués de González de Quirós i Palau Ducal de Gandia. Horari: de dilluns a dissabte, de 10.30 a 14 h i de 17.30 a 20h. Diumenges, de 18 a 20 h.

Amb motiu del V Centenari del naixement del duc sant, aquesta exposició és una magnífica ocasió per a donar a conéixer en profunditat i, alhora, posar en valor l'extraordinària figura d'un home que, tenint-ho tot al seu abast (poder, riqueses, honor i glòria), renuncià meditadament i responsablement a les seues dignitats per a dedicar la seua vida a Déu.

Els Borja

Alguns dels millors especialistes en la polièdrica i rutilant biografia del duc sant aporten, amb motiu d'aquesta exposició, noves visions del personatge i el seu temps; els seus estudis es conjuguen amb una acurada selecció d'obres d'autors, com ara El Greco, Murillo, Zurbarán, Salzillo, Ribera, Boix, etc. Com ja va passar en la recent exposició sobre Sant Francesc de Borja organitzada pel Consorci de Museus de la Comunitat Valenciana en el Museu de la Ciutat de València, Manuel Boix és l'únic artista plàstic viu de tots els presents en la mostra.

L'exposició està comissariada pels professors Ximo Company, de la Universitat de Lleida, i Joan Aliaga, de la Universitat Politècnica de València.

Fitxa de l'obra tal i com apareix al catàleg de l'exposició

[22-10-2010]
L'exposició «La imatge actual dels Borja. Mostra Col·lectiva d'Art Contemporani», presenta en Gandia obra ad hoc de Manuel Boix i d'altres 14 referents de l'art plàstic actual.

Des del 22 d'octubre fins el 12 de desembre de 2010. Sala Municipal d'Exposicions Coll Alas Horari: de dimarts a divendres, de 17 a 20.30 h. Dissabtes, d'11.30 a 13.30 h i de 17 a 20.30 h. Diumenges, de 18 a 20 h. Dilluns i festius, tancat.

Antoni Tàpies, Ràfols Casamada, Rafael Canogar, Manolo Valdés, Juan Genovés, Rafael Armengol, Manuel Boix, Soledad Sevilla, Carmen Calvo, César Cofone, Artur Heras, Antonio de Felipe, Perejaume, Carlos Pazos i Jaume Plensa se sumen a la celebració del V Centenari del naixement —també a Gandia— de Sant Francesc de Borja. A través de les obres d'estos reconeguts artistes plàstics es presenta una moderna visió sobre la figura del IV duc de Gandia, mitjançant relectures, interpretacions o somnis que ens condueixen, en alguns casos irònicament, a una nova versió de la nostra herència històrica. La mostra està acompanyada amb textos de Román de la Calle i Carlos Marzal, cosa que encara la fa més atractiva.

Sense títol. Carbó i acrílic sobre llenç. 89 x 116 cm. Manuel Boix. 2010.
Sense títol. Carbó i acrílic sobre llenç. 89 x 116 cm. Manuel Boix. 2010.

 

Recull de premsa


[Maig 2011]
Entrevista a Manuel Boix
ANY JOANOT MARTORELL, per Blanca López Handrich
Revista de la Biblioteca Valenciana
...D'altra banda, les seues representacions de personatges valencians com Joan Fuster o els Borja, així com de tradicions com ara la pilota valenciana, s'han convertit en veritables icones de la nostra cultura. El 2010, la Generalitat li va encarregar una obra molt especial: el cartell oficial de l'any Joanot Martorell...

[25/05/2011]

La llum d'un poble
ESTUDIS D'ART Manuel Boix, per MARTÍ DOMÍNGUEZ
elpais.com
Truquem a la porta del número 10 del carrer de Sant Pere, de l'Alcúdia. Sonen les campanes del rellotge de l'església, són les onze, i Manuel Boix obri la porta i remarca somrient la nostra puntualitat. En efecte, havíem quedat a les onze. Passem a l'interior: estem al seu domicili particular, una casa ben sòlida de dues plantes, de rajola de cara vista, austera i sòbria, però al mateix temps destil.lant un estil peculiar.

[06/04/2011]

Una obra para estimular las mentes
informacion.es
Escola Valenciana hizo entrega ayer a la Universidad de Alicante de una escultura del artista valenciano Manuel Boix en colaboración con escolares de la Comunidad Valenciana sobre la importancia de la lengua y la cultura. A través de esta obra se sella el compromiso del campus alicantino con estos valores

[18/01/2011]

El arte contemporáneo posa sus múltiples miradas en el mártir San Sebastián
noticiasdegipuzkoa.com
José Guinovart, Jorge Oteiza, Guillermo Pérez Villalta, Nazario, el Equipo Límite, Joan Brossa, Carmen Calvo, Darío Villalba, Pierre Gonnord, Víctor Mira, Jaume Plensa, Manuel Boix y Bill Viola firman parte de las obras que se exhibirán en una ciudad que celebra cada 20 de enero la fiesta de su patrón...

[17/12/2010]

Zurbarán, Sorolla y Joan de Joanes entre los tesoros artísticos de 'Camins d'Art'
elmundo.es
...La pieza más antigua de la muestra es la figura de un ídolo antropomorfo en actitud orante (...) datado hace 7.000 años; y alcanza versiones escultóricas de la iconografía de san Jorge de autores contemporáneos como Manuel Boix o Vicente Ferrero...

[20/11/2010]

'Tirant' reúne a sus 3 'hijos' vivos
levante-emv.com
Una exposición junta por primera vez los tres ejemplares que quedan en el mundo de la primera edición (1490) de la novela de Martorell La única hoja manuscrita del libro es la otra joya exhibida.
...Unos paneles con grabados de Manuel Boix sobre la trama del Tirant completan el proyecto....

[10/10/210]

'La clau' está en las Trobades
levante-emv.com
...La estatua de 3 metros y una de las principales atracciones de la fiesta, estaba formada por una urna de vidrio, remataba por una cabeza abierta de un niño con el agujero de una llave por el que se introducían los libros. La obra, según su creador, Manuel Boix, "simboliza la apertura de miras pues la frase de la Trobada este año es 'la clau que obri tots els panys', de Vicent Andrés Estellés"...

[03/03/2007]

«No se puede separar mi obra de la cultura que me rodea»
levante-emv.com
Asimismo, el editor Josep Gregori; la mujer de Manuel Boix, Anna Chornet; el filólogo e investigador Vicent J. Escartí y el comisario de la exposición ...

[26/02/2007]

Cuatro décadas de identidad artística y compromiso valenciano
levante-emv.com
Una exposición recorría recientemente los 40 años de obra gráfica de Manuel Boix, un artista total que ha practicado la pintura, la escultura o el diseño, ..

[07/12/2006]

La exposición de Manuel Boix se clausura con 14.000 visitas
lasprovincias.es
La exposición Manuel Boix. Obra gráfica e impresa , clausurada el domingo pasado en el centre del carme de Valencia, recibió ...

[10/10/2006]

Una muestra de Manuel Boix expone 500 obras realizadas entre 1966-2006
Panorama Actual
Boix, acompañado del director general de Patrimonio Artístico, Manuel Muñoz, y el comisario de la exposición, Abel Guarinós, presentaron esta exposición ...

[06/10/2006]

40 años de Manuel Boix
lasprovincias.es
Cuarenta años de obra gráfica e impresa de Manuel Boix. Desde portadas de revistas hasta carteles, pasando por todo tipo de ilustración ...

[10/06/2006]

Un 'Quijote' de andar por casa
elpais.com
... de 12 años en adelante, la valenciana Algar y, en catalán, Bromera iniciaron la publicación de sus volúmenes de clásicos ilustrados por el gran Manuel Boix con Don Quijote de la Mancha, en versión de Vicente Muñoz Puelles y traducción de Josep Palomero, a la que seguiría Tirante el Blanco, firmada ...

[02/05/2006]

'Tirant lo Blanc' recupera protagonismo en la 37º edición de la feria del libro
elpais.com
... una "relectura selectiva y aligerada" y muy adecuada para las primeras lecturas. La versión editada por Bromera, que incluye ilustraciones de Manuel Boix, también es una de las más demandadas, según afirmaron tanto los comerciantes de la carpa de la Associació d'Editors del País Valencià, como los...

 

 

Si vols escriure'm pots fer-ho a: manuelboix@gmail.com